Over BottomsUp

Home / Over BottomsUp

De kratstoelvrienden

De kratstoel is ‘geboren’ op een zonnige zondagmorgen in 2004. Naar aanleiding van een mooie gebeurtenis vierde een gezelschap vrienden in de tuin een feestje. Eén van die vrienden was Jaco Melse (te vinden op linkedin). Er werd natuurlijk ook bier gedronken en vanzelfsprekend zat er iemand op het bierkrat. Jaco zat dit aan te kijken en dacht plotseling: dit kan beter. Onderzoek leerde hem dat er gek genoeg geen gemakkelijke en comfortabele voorziening bestond om prettig op een bierkrat te zitten; iets dat veel bierminnende mensen toch deden en doen. Het idee was geboren: een eenvoudige stoel met zitting en rugleuning die je gemakkelijk bovenop een krat kunt zetten.

De eerste paar jaar ontbrak het Jaco aan tijd om het idee serieus op te pakken. In 2008 veranderde dat.Foto over ons-zonder merk Jaco ging toen samen met wat vrienden aan het experimenteren met een kantinestoel zonder poten waaronder je dan een los te produceren ‘pasvorm’ zou monteren. Nou, dat bleek niet te werken.

Vervolgens ontstond het idee om richting de WK een kratstoel te lanceren die zou lijken op een stadionstoeltje, met een ingebouwde opener natuurlijk. Jos en Elias waren inmiddels ook ‘partner in crime’.

In 2009 vroegen we een ontwerpbureau om een 3D ontwerp te maken voor een kratstoel met opener. Begin 2010 lieten we op basis van dit 3D ontwerp een eerste prototype maken. Helaas waren we toen al te laat om de kratstoel nog te kunnen lanceren voor het WK van 2010. Dus ging het idee even in de ijskast. Tot de zomer van 2011, met uitzicht op het EK in 2012, toen Anne het vriendenviertal compleet maakte. Elias bedacht de term ‘kratstoel’, de vrouw van Jos kwam met de naam ‘BottomsUp’ en een andere vriend, Arco van Bergen, ontwierp het logo van BottomsUp.

En nu, na een aantal jaren proberen, volhouden en verbeteren – en ook een stevig aantal biertjes later – is de kratstoel een feit. En wat is er dan Nederlandser om ‘m in oranje te lanceren voor onze EK voetbalfinale!

De marketing voor de kratstoel wordt verzorgd door Marketing Guys uit Amersfoort. Dit is het marketingbureau van een van de oprichters van BottomsUp:  Elias Crum.

De kratstoel is in opdracht van ons in Nederland ontworpen door o.a. LARA engineering en Metaco Tooling. Onze kratstoel wordt voor ons eveneens in Nederland geproduceerd door Structura. Al met al een oer-hollands product dus.

BottomsUp is Anne Hup, Jos Stoit, Elias Crum en Jaco Melse en is gevestigd in Zaltbommel. Wil je contact met ons? Klik dan hier voor het contactformulier.

Bekijk hieronder video’s waarin we het over ontstaan van de kratstoel vertellen.

SBS 6 Hart van Nederland

HvN-picture

TV Gelderland Nieuws

TVG-picture

L1

L1-picture

RTV Utrecht

RTVUT-picture

Leave a Comment

About Guardian

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.